CONVERSIE OPTIMALISATIE GOED GEBRUIKEN OP JE WEBWINKEL

Conversie optimalisatie goed gebruiken op je webwinkel

Conversie optimalisatie goed gebruiken op je webwinkel

Blog ArticleConversie optimalisatie is cruciaal Ingeval je online wilt groeien. Dit zorgt ervoor het je bezoekers beslist klanten worden, en niet alleen maar lezers betreffende je inhoud. Zonder conversie optimalisatie is daar geen online ontwikkeling mogelijk, omdat daar dan simpelweg geen omzetting van bezoekers naar klant plaatsvindt. Kortom: conversie optimalisatie is essentieel voor elke webshop welke online succes wil behalen!

Conversie optimalisatie helpt je uiteraard je online doelstellingen te behalen.Dit zorgt er immers voor het je website lekkerder converteert, en het is precies wat je wilt Wanneer zelfstandige welke online groeien wil.

Conversie optimalisatie is desalniettemin niet iedere keer even eenvoudig.je moet weten waar je moet beginnen, en welke factoren van kracht zijn op de conversie van je webwinkel. Daarom geven wij in het artikel tips over conversie optimalisatie: op welke manier pak je dit aan, en welke factoren zijn belangrijk?

Waar kun je het beste starten?Als je conversie optimalisatie wilt toepassen op je site, is het essentieel om te begrijpen waar je moet beginnen. je kunt namelijk ook niet onverwacht alles kunnen veranderen op je webshop en verwachten het het vanzelf leidt tot meer conversies. Er is een strategie nodig!

Wij adviseren dus iedere keer aan om te starten betreffende het bepalen van je conversiedoelstelling. Wat wil je precies bereiken met conversie optimalisatie? Wil je meer aanvragen voor een offerte, verdere inschrijvingen voor je nieuwsbrief ofwel verdere verkopen van je middelen?

Zodra je weet hetgeen je wilt bereiken, is dit tijd om te kunnen kijken naar de conversie van je website. Hoe converteert je site meteen? welke website’s bezorgen conversies op, en welke ook niet? Op welke plaatsen verliest je webwinkel bezoekers, en hoe?

Dit soort inzichten kun je bemachtigen met conversieanalyse. je analyseert vervolgens de conversie op je website, en kijkt naar waar er mogelijkheden liggen voor verbetering. Zo weet je precies waar je met conversie optimalisatie aan moet gaan werken!


welke factoren zijn belangrijk?Er zijn veel meerdere factoren die van invloed zijn op de conversie van een site. Sommige van deze factoren hebben te maken met de technische functionaliteit van je website, terwijl andere factoren meer met de inhoud van je website te maken hebben.

In dit artikel hebben we de belangrijkste conversiefactoren voor je onder elkaar opgesomt:


  • Snelheid van de webshop: een webshop moet snel laden, want bezoekers willen niet lang wachten. een lange laadtijd kan ervoor zorgen dat bezoekers afhaken, en dat is natuurlijk niet wat je wilt!

  • Gebruiksvriendelijkheid: een website moet gebruiksvriendelijk zijn. Dit betekent onder andere dat de navigatie logisch in mekaar zit, en dat bezoekers vlug kunnen vinden wat ze zoeken.

  • Aantrekkelijke teksten: je webwinkel moet mooie inhoud hebben. De teksten behoren goed geschreven zijn, en de afbeeldingen goed en toepasselijk.

  • Passende call-to-actions: op je site dienen duidelijke call-to-actions te staan. Dit zijn buttons of links welke bezoekers naar de conversiepagina leiden, zoals een aanvraagformulier ofwel een ‘bestel nu’ -knop.Wanneer je conversie optimalisatie wilt toepassen op je webwinkel, is het uiteraard belangrijk om te kijken naar die factoren. Als één van deze factoren ook niet perfect is, kan dit negatieve kracht hebben op de conversie van je webshop.

De geschikte tools gebruiken


om conversie optimalisatie succesvol in te zetten, is het essentieel om de geschikte tools te gebruiken. Die tools helpen je namelijk met het meten van de conversie op je website, en verlenen inzicht in welke factoren van invloed zijn op de conversie.

We adviseren daarom iedere keer aan om Google Analytics en Hotjar te gebruiken. Google Analytics geeft inzicht in op welke manier bezoekers met je website interacteren, en Hotjar laat zien op welke manier bezoekers door je website navigeren. Die inzichten kunnen je verder helpen bij het opstellen van je conversiestrategie, en bij het beslissen waar je aan moet werken.

De juiste conversie optimalisatie expert vinden


Als je conversie optimalisatie wilt toepassen op je webwinkel, is het essentieel om de geschikte partner te vinden. je kan immers niet alles alleen doen, en het is heerlijk om iemand te hebben die je kan helpen betreffende raadgeving en ondersteuning.

Wij adviseren daarom iedere keer aan om iemand in te schakelen die afdoend ervaring heeft en heel wat getest heeft om te zien wat wel werkt en wat ook niet. een conversie optimalisatie specialist is specialistisch in conversie, en weet precies wat er benodigd is om de conversie van je site te optimaliseren. Ze hebben de juiste kennis en expertise, en mogen je opweg helpen betreffende het opstellen van een effectieve strategie.

Wanneer je een conversie optimalisatie expert inschakelt, weet je echt dat je site in uitstekende handen is. Je hoeft je dan enkel nog maar aan de gang te houden met het uitvoeren van de strategie, en niet met het ontwikkelen ervan. Dit bespaart je heel wat kostbare tijd, en zorgt ervoor dat je conversie in aanzienlijke tijd krachtig kan verbeteren!

Kies voor Sven Kersten: Conversie specialist


Om je verder opweg te helpen kan ik je je aanraden om te kijken bij Sven Kersten van Spixels. Sven denkt met je mee en stelt jouw doelen voorop. Zo is er iedere keer ruimte om even te sparren en indien je een WordPress website hebt dan geeft hij je niet louter raadgeving maar hij kan meer informatie tevens het uitvoerende werk voor je doen.

Report this page